Att ha ett bra konfigurerat och stabilt nätverk är lika viktigt där man bor som på kontoret där man jobbar. Det viktigaste att införskaffa när man konstruerar sitt nätverk är en router. Andra produkter inom kontors- och hemnätverk inkluderar fysiska brandväggar, range extenders och nätverkskort i vissa fall för att datorerna ska komma åt nätverket. Detta är speciellt vanligt med äldre datorer. Du kan skaffa det som behövs här.

Routers

När du införskaffar en router finns det några punkter du vill hålla extra fokus på. Det viktigaste är antagligen vilken standard den använder. Det finns många standarder för trådlösa nätverk. Det nyaste och snabbaste är Wi-Fi 6, även kallat 802.11ax. Frekvensbandet routern använder är också viktig, men de flesta routrar har både 2.4 och 5 GHz. Är man väldigt miljömedveten kanske du vill kolla upp hur mycket ström den drar, vilket kan vara svårt att hitta men är inte omöjligt.

Fysisk brandvägg

En fysisk brandvägg är en säkerhetsprodukt inom nätverk. Den ser oftast ut som en bred och ganska tunn aluminiumplatta med massa data portar och lampor som blinkar. I en brandvägg är det viktigare vilken krypteringsalgoritm den använder, speciellt för kontors- och företagsnätverk. Antalet portar är viktigt här så du inte har fler datorer än portar.