Är du intresserad av att arbeta med webbdesign? Du kan utbilda dig till webbdesigner och får då kunskap inom flera områden och program för att kunna skapa en komplett webbsida både när det gäller innehåll och självaste layouten.

En webbdesigner jobbar främst med Adobe-program så som Illustrator och Photoshop och bygger även upp hemsidor i form utav kodning av HTML och CSS. En webbdesigner har definitivt ett öga för design. Det är dock många webbdesigners idag som väljer att lära sig en del om programmering då som sagt kodning är en del av deras jobb, HTML är innehållet på en sajt och CSS är självaste designen.

Känsla och öga för det estetiska är som sagt väldigt viktigt och hårfint då alla har olika smak. Inom webbdesign är det viktigt att även ha kunskap om den funktionella biten, det vill säga hur kompatibel den är för en surfplatta eller smartphone samt användarvänligheten. Är det lätt att navigera på sidan och är det lätt att förstå sidan är två saker som är viktiga att kunna.

När det gäller sajter på nätet är det numera också viktigt att den sökmotoroptimeras på rätt sätt. Sökmotoroptimering också kallat SEO är ett ord som beskriver hur en webbdesigner ser till att webbplatsen som den byggt upp hamnar så högt upp som möjligt då en sökning görs via en sökmotor exempelvis Google. Webbdesign är populärt i dagsläget men intresset för detta kommer förmodligen bara öka i framtiden. Den digitaliserade världen på nätet kommer på flera sätt att utvecklas!